Video: Gestructureerd groeien met SAP Business ByDesign
3 februari 2017
Cloud-ERP
Gebruikersvoordelen van Cloud ERP
9 februari 2017

Wat staat er op de CFO agenda in 2017?

agenda

2017 is begonnen. Dit betekent dat er weer met een schone lei in een nieuwe agenda gewerkt kan worden. Één overkoepelende ontwikkeling die in 2016 definitief op de kaart is gezet, is ook in 2017 onmisbaar in de agenda van een CFO: digitale transformatie. Wij hebben hieronder alvast drie agendapunten van deze verandering voor u op een rijtje gezet.


1). Ga op zoek naar jong talent

Zorg ervoor dat u in 2017 goed naar uw team kijkt. En trek, wanneer nodig, jong talent aan. Jong talent zorgt voor de juiste balans in een bedrijf, aangezien zij veel affiniteit hebben met digitale veranderingen. Zij worden ook wel ‘digital natives’ genoemd: mensen die zich een wereld zonder technologie niet voor kunnen stellen. Beslissers op het C-level en managementniveau zijn daarentegen vaak ‘digitale immigranten’, die digitale technologie hebben moeten leren in te zetten. Deze beslissers zijn echter wel degenen die bepalen hoe een bedrijf zich voor moet bereiden op een digitale toekomst. De juiste balans tussen generaties in een bedrijf zorgt voor het gewenste digitale kennisniveau.

2). Robotic Accounting

Het kabinet geeft het goede voorbeeld door vanaf 1 januari al haar leveranciers te verplichten hun facturen elektronisch aan te leveren. Daarin is het kabinet vooruitstrevend, want uit het MKB-onderzoek van Exact in 2016 blijkt dat 34% van de organisaties nog steeds factureren op papier. Robotic Accounting krijgt, mede dankzij het kabinet, dus nog meer ruimte in 2017. Een factuur zal niet meer worden dan een elektronisch bericht tussen ERP-omgevingen. Naast een efficiënte keuze ook nog eens goed voor het milieu.

3). Omarm de cloud

Een betere concurrentiepositie en groei is een afspraak die elk bedrijf voor het komend jaar wel in zijn agenda wil zetten. Het integreren van de cloud blijkt daarbij noodzakelijk, zo schetsen de resultaten van het MKB-onderzoek van Exact uit 2016. Processen, zoals schaalbaarheid, beveiliging en automatische updates, via de cloud laten lopen, resulteert in betere samenwerkingen omdat bedrijven overal toegang hebben tot cruciale informatie. Door vruchtbaardere samenwerkingen groeien ze gemiddeld 2,5 keer harder dan bedrijven die dat niet hebben. Organisaties lijken ook op de hoogte van dit onderzoek te zijn en gaan massaal over tot integratie van de cloud. SAP boekte dan ook een omzetgroei van 30% over het vierde kwartaal van 2016, aldus CEO Bill McDermott.

Bonus: Volg webinars

Digitale transformatie brengt verandering, maar ook veel gemak met zich mee. Bijvoorbeeld het gemak dat we digitaal van anderen kunnen leren. Zo geeft Richard Nagel, Solution Champion/Presales bij SAP 24 februari van 10.30u tot 11.00u een webinar. Hij zal bespreken hoe SAP Business ByDesign helpt om realtime, altijd en overal, inzicht te hebben in de bedrijfsvoering van uw organisatie. In het webinar zal hij tevens een aantal apps tonen die onontbeerlijk zijn voor elke CFO.

Meld u aan door een mailtje te sturen naar shana.snellen@sap.com. Donderdag 23 februari ontvangt u van Richard Nagel een Skype-invite voor de webinar.

SAP
SAP